Keitä me Oikalle olemme?

Haluamme esitellä meidän omaa porukkaamme ja tehdä työntekijämme tutuksi teille! Ensimmäiseksi aloitamme toimitusjohtajastamme Juusosta, joka toimii Oikan moottorina ja visionäärinä.

Miten/milloin päädyit Oikalle töihin?
”4.10. vuonna 2019 perustin yrityksen nimellä Rakennusliike Oika Oy. Nimeä pohdin pitkään ja lopulta serkkuni kannustamana tämä nimi valikoitui. Tehtyäni pitkään vastaavan työnjohtajan tehtäviä isoissa projekteissa oman yrityksen perustaminen tuntui loogiselta askeleelta kohti uutta. Lopulta vuonna 2021 jäin pois palkkatöistä keskittyen pelkästään oman yrityksen töihin.”

Pääsääntöiset työtehtävät?
”Toimimme urakoitsijana, joten asiakkaiden ja töiden hankkiminen lienee tärkein työtehtäväni. Tietenkin tulee myös ”katsoa päältä”, että työmaat etenevät kuten asiakas haluaa ja itse olemme ajatelleet. Tämä työtehtävä vie kuitenkin vähän aikaani, sillä olemme saaneet timanttisen henkilökunnan töitä tekemään. Se lienee suurin onnistumiseni.”

Lempityötehtäväni?
”Kohteen luovutuskokouksessa edustaminen. Silloin tuntee aidosti ylpeyttä siitä, että kohde on valmis ja asiakas saanut sitä mitä tilasi.”

Miten vietän vapaa-aikani?
”Vapaa-aikani kuluu melko monipuolisesti. Kesäisin tuskailen golf-kentällä, talvisin salibandy ja padel saavat sykkeen koholle. Matkustelu on minulle erittäin mieluisaa puuhaa, erityisesti pitkät viikonloput vaimon kanssa jossain lyhyen lentomatkan päässä ovat erittäin tärkeitä palautumisessa.”

Mitä rakentaisin, jos rahaa, aikaa ja materiaaleja olisi loputtomasti?
”Lähellä sydäntäni on erityisesti luonnonmukaiset materiaalit – puu ja savi. Rakentaisin kuivatusta saviharkosta ja pelkkahirrestä sopivan pienen mökin Kainuuseen ja rantaan lohenpyrstö-nurkalla salvostetun piiluhirsi-savusaunan.”

Mikä on paras (tai oudoin) eväs, jonka olet syönyt työmaalla?
”Itse en tätä evästä syönyt, mutta muistan sen aina. Työskennellessäni vastaavana työnjohtajana Sompasaaressa tuli työmaallemme nykyään Oikalla työskentelevä Pertti Hätönen. Ensimmäisellä viikolla Pertillä oli eväänä mitä erilaisempia ruokalajeja päätyen lopulta Ankka confitiin, eli omassa rasvassa kypsytettyyn ankkaan. Sanoin vaimolleni, että minun on pakko alkaa käydä lounaalla, sillä makaronilaatikko näyttää tuolla työmaalla turhan vaatimattomalta.”